FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: izdano 280 odobrenja za građenje

Autor: tper
ZAGREB, 23. kolovoza 2011. (Hina) - U Zagrebu je u prvih šest mjeseci ove godine izdano 280 odobrenja za građenje, što je za 30 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u prvih šest mjeseci ove godine iznosi 1,14 milijardi kuna što je, usporedi li se sa zagrebačkom statistikom za prvih šest mjeseci prošle godine, pad za 36,3 posto.

U prvom je polugodištu ove godine u Zagrebu izdano 237 odobrenja za građenje zgrada, a za ostale građevine 43 odobrenja.

Vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim za zgrade iznosi 921,7 milijuna kuna, a za ostale građevine 219,2 milijuna kuna.

Prema vrsti gradnje, najviše odobrenja za građenje u prvih je šest mjeseci izdano za novogradnju, njih 209, dok je za rekonstrukcije izdano 71 odobrenje.

Odobrenjima za građenje izdanim u Zagrebu u prvih šest mjeseci predviđena je izgradnja 585 stanova, što je u odnosu na podatke za prvih šest mjeseci prošle godine pad za 41,1 posto.

Još je više, za 47 posto, na oko 51,5 tisuća četvornih metara, smanjena korisna površina stanova koji se planiraju izgraditi na temelju odobrenja za građenje izdanim u prvoj polovici ove godine.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, u prvih je šest mjeseci za nove stambene zgrade izdano 176 odobrenja za građenje, dok su za nestambene zgrade izdana 22 odobrenja, od čega je šest odobrenja za uredske zgrade, a po tri odobrenja su za nove garaže, industrijske zgrade i dječje vrtiće.

(Hina) xtp ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙