FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić obišao radove u Brezovici

Autor: mbuj
ZAGREB, 22. kolovoza 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je sa suradnicima obišao gradilišta u Gradskoj četvrti Brezovica gdje se gradi mreža odvodnje otpadnih voda, uređuju, proširuju i asfaltiraju prometnice, uređuje kolnik i gradi nogostup.

U Odranskom Strmcu, Odranskom Obrežu i okolnim selima gradi se mreža odvodnje otpadnih voda, ukupne duljine 34 kilometara, vrijednost radova je oko 34 milijuna kuna, a financiraju se iz sredstava EBRD-a (kredita Europske banke za obnovu i razvoj). Izvođač radova je Zagreb-Montaža.

Voditelj Vodoopskrbe i odvodnje - podružnice Zagrebačkog holdinga Davor Poljak rekao je kako se odvodnjom pokriva Odranski Obrež, Odranski Strmec i područje sliva potoka Lomnica i potoka Močirat. Istaknuo je da će na tom području 99 posto kućanstava dobiti odvodnju. Rekao je da je plan da u Odranskom Obrežu radovi budu gotovi do 31. listopada, u području sliva potoka Lomnica početkom studenoga, a radovi na području sliva potoka Močirata će biti gotovi do kraja iduće godine.

Izjavio je da će sa završetkom ovih radova koje su danas obišli, u Gradskoj četvrti Brezovica oko 30 posto stanovništva imati odvodnju, a vodu ih ima više od 60 posto i podsjetio da u gradu Zagrebu 92 posto građana ima vodu, a 88 posto ima odvodnju, a najveći dio ljudi koji nemaju vodu i odvodnju su na području Brezovice, Sesveta i Gornje Dubrave.

Gradonačelnik Bandić je najavio da će to biti prioritet u idućem razdoblju, te dodao kako je realan rok da se u Zagrebu u potpunosti riješi pitanje odvodnje i vode - četiri do šest godina.

Istaknuo je da svi ovi radovi u Gradskoj četvrti Brezovica idu u prilog tezi da, kako je rekao, "vodimo računa o ravnomjernom razvoju Zagreba, što je jedna od temeljnih zadaća Gradske uprave s njim na čelu".

U Gradskoj četvrti Brezovica uređuje se i Ulica Horvati (proširenje i asfaltiranje - iskop, tampon, rubnjaci, odvodnja, asfalt, peroni za autobusna stajališta) u dužini od tri kilometara, širine 5,5 metara. Vrijednost radova je oko 3,5 milijuna kuna, a izvodi ih Zagrebački holding - podružnica Zagrebačke ceste. Završetak radova očekuje se 31. kolovoza.

U Drežniku, u Gradskoj četvrti Brezovica, se gradi nogostup (iskop, tampon, rubnjaci, odvodnja, asfalt u dužini od 340 metara, širine 1,5 metara). Vrijednost radova je nnešto veća od 690 tisuća kuna, a trebali bi završiti 30. kolovoza. Izvođač radova je Zagrebački holding - podružnica Zagrebačke ceste.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙