FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 20. kolovoza

Autor: spar
ZAGREB, 20. kolovoza 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 20. kolovoza:

PULA/VODNJAN - Predsjednik Josipović u Puli će nazočiti svetoj misi u Crkvi Gospe od mora (12 sati), a nakon mise obići će Mornaričko groblje (13 sati). U 14,20 sati predsjednik Josipović nazočit će svečanosti polaganja spomen ploče potopljenog zapovjednog broda "Viribus Unitis" u more, a u 15,25 sati susrest će se sa članovima Udruge slijepih Istarske županije (Carinski gat). Predsjednik Josipović potom će posjetiti Vodnjan gdje će obići kolekcijski i matični nasad maslina (17,40 sati, lokacija Vodnjan sjever), a potom će posjetiti pogon za preradu uljare ''San Lorenzo'' (18,10 sati).

0

(*) GAREŠNICA - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor otvorit će u Garešnici Hotel „Garić“ (10,30 sati, Podgarić 6a).

VUKOVAR - Svečanost obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja i djelovanja Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske, koja se održava od 20. do 24. kolovoza. U Vukovaru će u znak sjećanja na poginule, nestale i umrle pripadnike Vojne policije u Domovinskom ratu na središnjem Križu na Dunavu biti položeni vijenci i zapaljene svijeće (11 sati). Nakon toga će, u 11,30 sati, biti položeni vijenci i zapaljene svijeće na grobu ratnog zapovjednika Vojne policije u Vukovaru bojnika Alfreda Hilla i središnjem Križu spomen groblja. Vijenci će biti položeni i zapaljene svijeće i na Spomen obilježju na Ovčari (12 sati).

(*) ZAGREB - Predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata održat će konferenciju za novinare u povodu izjave predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvana Hrelje o prijedlogu izmjena Zakona o umanjenju mirovina ostvarenih po posebnim propisima, gdje je ukidanje 10 postotnog umanjenja obiteljske mirovine za 100 djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata bez oba roditelja nazvao predizbornom kupovinom biračkog tijela.

(11 sati, prostorije UHBDDR-a, Gundulićeva 45)

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve najave događaja - Hrvatska - za subotu, 20. kolovoza.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Mate Kovačević

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙