FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 20. kolovoza

Autor: mbuj
ZAGREB, 19. kolovoza 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 20. kolovoza:

VODNJAN/PULA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obići će u Vodnjanu kolekcijski i matični nasad maslina (10,20 sati, lokacija Vodnjan sjever), a nakon toga obići će pogon za preradu uljare "San Lorenzo" (10,50 sati). Predsjednik Josipović potom će u Puli nazočiti svetoj misi u Crkvi Gospe od mora (12 sati), a nakon mise obići će Mornaričko groblje (13 sati). U 14,20 sati predsjednik Josipović nazočit će svečanosti polaganja spomen ploče potopljenog zapovjednog broda "Viribus Unitis" u more, a u 15,25 sati susrest će se sa članovima Udruge slijepih Istarske županije (Carinski gat). Bojni brod "Viribus Unitis" potopljen je u pulskoj luci na kraju Prvoga svjetskog rata 1. studenoga 1918. godine, a tonući u more sa sobom je povukao nekoliko stotina mornara. "Virbus Unitis" bio je admiralski ratni brod koji je nakon Prvoga svjetskog rata, kao i svi brodovi austro-ugarske ratne mornarice, prešao u hrvatske ruke. Tek što se na njemu zavijorila hrvatska zastava i pošto je dan prije na njemu otpjevana "Lijepa naša", već sutra ujutro, 1. studenoga 1918. potopili su ga talijanski diverzanti.

VUKOVAR - Svečanost obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja i djelovanja Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske, koja se održava od 20. do 24. kolovoza. U Vukovaru će u znak sjećanja na poginule, nestale i umrle pripadnike Vojne policije u Domovinskom ratu na središnjem Križu na Dunavu biti položeni vijenci i zapaljene svijeće (11 sati). Nakon toga će, u 11,30 sati, biti položeni vijenci i zapaljene svijeće na grobu ratnog zapovjednika Vojne policije u Vukovaru bojnika Alfreda Hilla i središnjem Križu spomen groblja. Vijenci će biti položeni i zapaljene svijeće i na Spomen obilježju na Ovčari (12 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Mate Kovačević

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙