FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 142 četvorna kilometra pod minama

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. kolovoza 2011.(Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji još uvijek ima 142 četvorna kilometra minski sumnjivih površina, a jedan od najvažnijih projekata je razminiranje graničnoga područja s Republikom Mađarskom, ukupno vrijedan oko 3,5 milijuna eura, istaknuto je na današnjem sastanku župana Vladimira Šišljagića s predstavnicima Hrvatskoga centra za razminiranje (HCR).

Pomoćnik ravnatelja HCR-a Miljenko Vahtarić rekao je kako je HCR nositelj ovoga projekta, u kojem će, uz Osječko-baranjsku županiju, sudjelovati i mađarska županija Baranja te mađarska granična policija, a riječ je o razminiranju graničnoga pojasa, od oko 1,5 četvornih kilometara, koji će se financirati sredstvima europskoga fonda IPA-prekogranična suradnja.

Dodao je kako se provedba projekta očekuje iduće godine, a da će HCR pravodobno obaviti sve pripreme, raspisati natječaj te odabrati izvođače radova.

Župan Šišljagić izvijestio je kako se očekuje da će Europska komisija odobriti još 4 milijuna eura za projekte razminiranja u Hrvatskoj, od čega bi najveći dio sredstava, trebao biti usmjeren na razminiranje ove županije.

Najavio je kako će se u rujnu, u Osijeku, održati konferencija o razminiranju, s ciljem prikupljanja donatorskih sredstava, budući da se iz državnoga proračuna, zbog krize i recesije, ne može osigurati dovoljno novca za završetak ovoga posla.

(Hina) xivuc ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙