FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban Ki-moon i Bijela kuća osudili napade na Izrael

Autor: bnov
NEW YORK, 18. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon kazao je u četvrtak da strahuje od "eskalacije" nasilja u izraelsko-palestinskom sukobu nakon što je sedam Izraelaca ubijeno u napadima blizu izraelskog ljetovališta u četvrtak.

Ban je izrazio "zabrinutost zbog moguće eskalacije nasilja i poziva sve strane na suzdržanost", kazao je pomoćnik glasnogovornika UN-a Farhan Haq, dodajući da glavni tajnik "odlučno osuđuje" usklađene napade izvedene u blizini egipatske i jordanske granice.

Bijela kuća osudila je "okrutne terorističke" napade u kojima je ubijeno sedam Izraelaca u četvrtak blizu ljetovališta Eilat, na jugu zemlje, i izrazila nadu da će počinitelji tih napada biti "brzo" privedeni pred sud.

"Najstrože osuđujemo okrutne terorističke napade izvedene u četvrtak na jugu Izraela", priopćio je u četvrtak glasnogovornik američkog predsjednika Jay Carney.

"Iskreno saučešće žtvama, obiteljima i bližnjima, a nadamo se i skorašnjem oporavku ranjenih. SAD i Izrael ujedinjeni su u borbi protiv terorizma te se nadamo da će počinitelji tog napada biti brzo privedeni pred lice pravde", dodao je on.

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙