FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U izraelskom napadu ubijeni vođe oružane palestinske skupine

Autor: spuc
GAZA, 18. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - U izraelskom zračnom napadu u četvrtak je na jugu pojasa Gaze ubijen vođa oružane palestinske skupine te još četiri njegova suradnika, potvrdila je skupina.

Odbor za narodni otpor, frakcija koja često djeluje neovisno o Hamasu, priopćio je da je njegov vođa Kamal al-Nairab ubijen kao i njihov vojni zapovjednik Imad Hamad.

Šesta žrtva napada na grad Rafah bio je devetogodišnji dječak koji je bio u istoj kući sa militantima, kazali su lokalni palestinski izvori.

Izraelski zračni napad reakcija je na trostruki teroristički napad u južnom Izraelu koji se dogodio nekoliko sati ranije i u kojem je po posljednjim podacima poginulo sedmero osoba. Izraelska vojska kazala je da se radi o napadačima koji su došli iz Pojasa Gaze te putovali kroz egipatsku sinajsku pustinju kako bi ušli u Izrael, što je Hamas zanijekao.

"To su ozbiljni teroristički napadi koji su se dogodili na nekoliko lokacija", rekao je u priopćenju izraelski ministar obrane Ehud Barak. "To odražava slabljenje egipatskog položaja na Sinaju i širenje aktivnosti terorističkih elemenata".

Nazivajući Pojas Gaze, teritorij pod kontrolom Hamasa koji graniči sa Sinajem i Izraelom, "izvorom terorističkih aktivnosti", Barak je rekao: "Djelovat ćemo protiv njih punom snagom i odlučnošću".

(Hina) xps ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙