FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko o Mamiću i Liniću

Autor: tkol
ZAGREB, 18. kolovoza 2011. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko komentirao je danas izjave izvršnog predsjednika GNK Dinama Zdravka Mamića da je policija nepotrebno silom postupala prema navijačima nakon utakmice Dinamo-Malmoe rekavši kako je "policija postupala po zakonu".

"Gospodin je ometao službenu osobu u obavljanju službenih radnji i policija je postupila principijelno i po zakonu", komentirao je Karamarko Mamićevo privođenje u policiju.

Mamić je priveden sinoć nakon nogometne utakmice Dinama i Malmoea, kako tvrdi, jer je "samo protestirao i molio policajca...da pusti navijače koji su slaveći ušli u teren nakon utakmice i da ih ne privodi jer ovo je noć rezervirana za naše slavlje".

"Najprije smo išli mijenjati zakon da bismo digli razinu sigurnosti na našim stadionima, a kad policija počne primjenjivati zakon počnemo se buniti da adekvatno ne postupamo. Ne može nas nitko podučavati o tome kako da sprovodimo zakon", poručio je ministar Karamarko nakon sjednice Vlade.

Ponovio je i kako će se "sigurno politički angažirati" te da će uskoro objaviti na koji način.

Za medijske optužbe Slavka Linića ga se špijunira, Karamarko je kazao kako Linić ima kontinuitet čudnih izjava i čudnih formulacija.

"Ja sam o toj izjavi izvijestio predsjednika saborskog odbora za unutarnju politiku Ranka Ostojića tražeći da se provjeri što gospodin Linić govori", rekao je Karamarko dodajući također kako je "istovremeno zatražio i da se zaštiti nesmetani rad institucija.

"Linić vrši neviđen pritisak na pravosudne institucije i na policiju. Mislim da tome treba doći kraj. Njegove izjave su zabrinjavajuće ne samo za hrvatske građane koji će glasati na predstojećim izborima već čak i za članove i simpatizere SDP-a", kazao je Karamarko.

(Hina) xkt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙