FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel s dosadašnjim i novim gvardijanom

Autor: dsil
RIJEKA,18. kolovoza 2011.(Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel primio je danas dosadašnjeg gvardijana Svetišta Majke Božje na Trsatu Lucija Jageca i novoga gvardijana Antuna Jesenovića pri čemu su istaknuli odličnu suradnju grada Rijeke i trsatskoga svetišta te su izrazili uvjerenje da će se dobri odnosi nastaviti.

Lucije Jagec, nakon šest godina provedenih na dužnosti gvardijana trsatskoga svetišta, odlazi na novu dužnost gvardijana varaždinskoga samostana, a Antun Jesenović proteklih je 12 godina bio župnik čakovečke župe svetog Antuna Padovanskog.

Lucije Jagec zahvalio je gradonačelniku na potpori koju je grad pružao svetištu, posebice pri prihvatu hodočasnika. Osim toga, naglasio je, grad je zaslužan i za promidžbu baštine trsatskoga svetišta u sklopu koje je uz potporu grada Rijeke i drugih institucija počela digitalizacija samostanske knjižnice koja će, pošto se ona završi, biti dostupna putem interneta.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je da svetište nije samo važna kulturna znamenitost, nego i poseban oblik turističke ponude Rijeke zbog mnogobrojnih hodočasnika tijekom godine.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙