FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje odsukavanje trajekta „Barbat“

Autor: jnah
ZAGREB, 18. kolovoza 2011. (Hina) - Do udara i nasukavanja trajekta na kupalište pored trajektnog pristaništa u Jablancu došlo je, po dosadašnjim saznanjima, zbog otkazivanja sustava upravljanja brodom u vrijeme prilaženja broda luci, a odsukavanje trajekta počinje oko 10 sati, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Jutros su djelatnici lučke kapetanije i Hrvatskog registra brodova uz prisustvo ronilaca obavili tehnički pregled trupa broda, te je utvrđeno zadovoljavajuće stanje podvodnog dijela trupa. Dolaskom plime oko 10 sati, pod nadzorom djelatnika lučke kapetanije kreće se u operaciju odsukanja broda vlastitim pogonom, dok će tegljač biti u pripravnosti, kaže se u priopćenju iz Ministarstva.

Ro-Ro putnički trajekt Barbat, l.u. Rijeka, vlasništvo Rapske plovidbe d.o.o. iz Raba, koji plovi na liniji Mišnjak- Jablanac, nasukao se jučer u 17,55 sati na sjevernoj strani ulaza u luku Jablanac, pri čemu je bilo ozlijeđenih.

Po sadašnjim saznanjima do havarije je došlo zbog otkazivanja sustava upravljanja brodom u vrijeme prilaženja broda luci.

U trenutku nesreće na brodu se nalazilo 44 osobna automobila, 5 kamiona i 120 putnika. Na brodu nije došlo do prodora mora te nema onečišćenja.

Putnici su s trajekta iskrcani tijekom večeri, te je neposredno potom pod nadzorom lučke kapetanije obavljen i prekrcaj vozila preko krmene rampe na drugi trajekt.

Tijekom noći na mjesto nesreće upućen je tegljač radi pripravnosti.

Istražno povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u jutarnjim satima pokrenulo je postupak sigurnosne istrage, dok upravnu istragu obavljaju djelatnici Lučke kapetanije Senj i Lučke kapetanije Rijeka, navodi se u priopćenju iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

(Hina) pp/xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙