FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na suđenju u Mostaru obrana zatražila oslobađanje

Autor: zkre
MOSTAR, 16. kolovoza 2011. (Hina) - Obrana troje od osmero hrvatskih političkih i policijskih dužnosnika Hercegovačko-neretvanske županije zatražila je u utorak oslobađajuće presude na suđenju na kojemu ih se tereti za nepoštivanje propisa.

Završnim riječima obrane nazočio je i prvi tužitelj u tome procesu Heikki Wendorf.

Pojavljivanje finskog tužitelja, koji je tu dužnost napustio prije godinu i pol, po ocjeni obrane predstavlja pritisak na neovisni rad sudskog vijeća suda BiH.

Predstavnici obrana Gorana Bilića, Seada Šehića i Gorana Brkić zatražili su oslobađajuće presude, jer smatraju da državno odvjetništvo nije uspjelo dokazati navode iz optužnice. Odvjetnici također tvrde da je većina dokaza nezakonito prikupljena te da je optužnica neodređena i da nisu navedena i dokazana kaznena djela.

Nakon iznošenja završnih riječi ostalih petorice policijskih dužnosnika, sud bi trebao izreći presudu. Državno je odvjetništvo istodobno zatražilo osuđujuće presude za svih osam dužnosnika.

Državno odvjetništvo BiH najprije je optužilo jedanaest osoba, a u međuvremenu je odustalo od optužbi protiv njih troje. Optužene se tereti da nisu podijelili otkaze prekobrojnim hrvatskim policajcima te da postupak nabave policijskih vozila nije bio sukladan zakonu.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙