FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: Velika Gospa u Dragotinu

Autor: sela
ĐAKOVO, 15. kolovoza 2011. (Hina) - Na blagdan Velike Gospe vjernici Đakova i okolice hodočaste u staro marijansko svetište u Dragotinu, udaljeno od Đakova sedam kilometara.

Prvi hodočasnici Gospi Dragotinskoj, čija je crkva zbog urušavanja stropa u jesen 2009. godine zatvorena već dvije godine, stizali su u predvečerje blagdana, još sinoć.

Zbog zabrane pristupa crkvi zbog obnoviteljskih radova, Velika Gospa svetkuje se na vanjskom liturgijskom prostoru gdje su služene brojne svete mise, a središnju je predvodio pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić. On je svoju propovijed posvetio Blaženoj Djevici Mariji i što ona znači za sav vjernički narod.

"Gospa svojim primjerom pokazuje kako patnja ima smisao jer nakon nje dolazi uskrsnuće, a uskrsnuće je bit naše vjere", rekao je biskup Hranić.

Misno slavlje u Dragotinu predvodio je i duhovnik Pokreta božanskog milosrđa u selu Ovčara kraj Đakova, vlč. Marin Knežević. On je u svojoj propovijedi poručio kako čovjek treba razvijati duhovnost te ju staviti ju ispred materijalnog i ovozemnosti.

(Hina) xsela ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙