FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CroUnum: primopredaja kipa Gospe od Puta

Autor: mbur
ZAGREB, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Humanitarna udruga CroUnum održat će u nedjelju, 14. kolovoza, na odmorištu Krka na dionici autoceste A1 Zagreb-Split, svečanu primopredaju "Kipa Gospe od Puta s djetetom Isusom" Šibenskoj biskupiji.

Kip Gospe od Puta, visok 3,5 metra i težak 8 tona, najviši je kip Majke Božje u Hrvatskoj, a djelo je akademskih kipara Krune Bošnjaka i Vene Jerkovića te suradnika. Taj projekt je započet prije više od četiri godine i u cijelosti je realiziran isključivo donacijama članova i prijatelja Udruge.

Na svečanosti primopredaje, uoči blagdana Velike Gospe, predsjednik Udruge Dragan Primorac predat će odluku o darivanju šibenskom biskupu Anti Ivasu.

Na prigodnom programu nastupit će, uz ostale, puhački orkestar KUD-a "Hartić" iz Tisnoga u nazočnosti župne trupe čuvara Božjeg groba iz Tisnoga koju predvodi zapovjednik Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac kornatske tragedije te alkar Ante Zorica, slavodobitnik ovogodišnje 296. Sinjske alke.

Udruga Crounum okuplja predstavnike sportskog, kulturnog, političkog i poslovnog svijeta u Hrvatskoj, sa ciljem razvoja solidarnost i pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Uz predsjednika dr. Dragana Primorca i glavnog tajnika dr. Tomislava Madžara, članovi udruge su i Dario Šimić, Zoran Primorac, Franjo Arapović, Jako Andabak, Ante Todorić, Sanja Mlačak, Vedran Mlikota, Mate Bulić, Iva Dekaris, Igor Jukić i dr.

(Hina) xpp/xmb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙