FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruskinje zatečene u izbjegavanju granične kontrole

Autor: sfab
PULA, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Dvoje Nijemaca, žena od 54 i muškarac od 56 godina, pokušalo je jučer pomoći 42-godišnjoj Ruskinji i njenoj malodobnoj kćeri da izbjegnu hrvatsku graničnu kontrolu, ali ih je u tome spriječila policija, izvjestila je danas Policijska uprava istarska na svojim internetskim stranicama.

Nakon što su Ruskinje uočene skrivene u vozilu njemačkih državljana, bujska je policija istragom utvrdila kako su one, na temelju ishodovane schengenske vize sredinom srpnja doputovale u Njemačku, odakle su zajedno s državljanima Njemačke početkom kolovoza stigle na ljetovanje u Umag.

Tijekom boravka u Hrvatskoj, turisti su otišli i na jednodnevni izlet do Venecije. Budući da su majka i kćer imale vize za dva ulaska u prostor Schengena, a koje su iskoristile, kada su jučer oko 11 sati pristupile na granični prijelaz Dragonja, slovenska im je policija zapriječila ulaz u zemlju zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u Sloveniju.

Nakon povratka u Umag, priopćila je istarska policija, Njemica je predložila da se Ruskinja sakrije u prtljažnik automobila, dok su njenu kćer smjestili iza vozačevog sjedala i prekrili sa stvarima. S obzirom na to da su hrvatska policija prilikom ponovne granične kontrole u večernjim satima otkrili sakrivene Ruskinje, protiv dvoje državljana Njemačke slijedi optužni prijedlog za prekršaj iz Zakona o strancima, a protiv 42-godišnje Ruskinje za prekršaj iz Zakona o nadzoru državne granice.

(Hina) xppul ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙