FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: osumnjičen za povredu tajnosti podataka na računalu

Autor: hspa
DUBROVNIK, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Općinsko državnog odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je optužni prijedlog protiv Nikše Klečka (1986.) bivšeg predsjednika Foruma mladih SDP-a Dubrovnika zbog kaznenog djela povrede tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka, programa ili sustava.

Tereti se da je bez znanja i odobrenja predsjednice dubrovačkog SDP-a i Gradskog vijeća Olge Muratti pregledavao njezinu elektronsku poštu te da je jednu od njezinih poruka proslijedio trećoj osobi.

Kako se navodi u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva, koje navodi samo inicijale okrivljenog i oštećene, njega se tereti da je od 10. do 17. srpnja prošle godine u Dubrovniku nakon što je na zamolbu Olge Muratti, da joj na mobilnom uređaju kojeg ona koristi, namjesti postavke kako bi mogla primati i privatnu elektronsku poštu i koja mu je u tu svrhu povjerila korisničko ime i zaporku, kojima pristupa svojoj elektronskoj pošti, to korisničko ime i zaporku i dalje koristio bez njenog znanja i odobrenja.

Tereti ga se da je tako imao pristup njenoj privatnoj elektronskoj pošti koju je pregledao više puta. Također ga se tereti da je 13. srpnja prošle godine poruku elektronske pošte poslanu Muratti s jedne elektronske adrese putem svoje elektronske adrese proslijedio trećoj osobi.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙