FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) priopćila je kako ne može prihvatiti izjave predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta vezane uz djelokrug njenog rada iz intervjuu objavljenog u četvrtak u mađarskom ekonomskom časopisu HVG, u kojima u negativnom kontekstu spominje rad Hanfe. Prozivanje Agencije i impliciranje kako ne postupa jednako prema svim izdavateljima na području Republike Hrvatske, kao i navodi kako je u slučaju nadzora nad Inom prekoračila svoje ovlasti, Hanfa smatra ne samo "zlonamjernim i tendencioznim, te usmjerenim na rušenje njenog ugleda, već pokazuje i kako g. Aldott ne poznaje osnove zakonodavnog okvira koji regulira tržište kapitala u Hrvatskoj i ovlasti Hanfe". U priopćenju objavljenom na njenim internet stranicama Hanfa napominju kao je u slučaju nadzora nad Inom postupala u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, te je o izvršenim radnjama tijekom nadzora i o rezultatima samog nadzora redovito izvještavala javnost. Postupala je i postupa s ciljem zaštite investitora, te osiguranja fer i poštenog trgovanja na uređenom tržištu Zagrebačke burze, ističe se u priopćenju Hanfe.

DUBROVNIK - U sklopu dramskog dijela programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara, sinoć je na sceni ispod tvrđave Minčete izveden prošlogodišnji premijerni dramski naslov, Gogoljev "Revizor", u režiji Jerneja Lorencija i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih (ZKM). Glavnu ulogu tumači Vili Matula, a uz njega u predstavi nastupaju Nina Violić, Karla Barbić Jadranka Đokić, Sreten Mokrović, Doris Šarić Kukuljica, Filip Nola, Robert Ugrina, Jan Kerekeš, Miha Bezeljak i Edvin Liverić. Koreograf je Gregor Luštek, kostimograf Belinda Radulović, autor glazbe Branko Rožman, a scenograf Branko Hojnik. "Revizor" je osvojio više nagrada uključujući pet nagrada na 35. Danima satire, a glumac Vili Matula dobio je prošle godine za svoju ulogu Nagradu Orlando. Predstavu "Revizor" dubrovačka publika će moći vidjeti i 12.,13. i 14. kolovoza.

ŠIBENIK - Noćašnjim nastupom splitske grupe Stillness završio je treći dan, a ujedno i glavni program petodnevnog ljetnog indie-rock festivala Terraneo koji se održava na prostorima bivše vojarne Bribirski knezovi u Šibeniku. Prije njih, publiku su očarali danski Raveonettes svojim moćnim zvukom utemeljenim na gitarskoj distorziji, hipnotičkom bubnju i nježnom ženskom vokalu. Nešto ranije više tisuća posjetitelja rasplesala je francuska pop atrakcija Nouvelle Vague sa svojim bossa nova obradama punk i new wave klasika. Vrhunac večeri bio je nastup britanskih post-punk legendi The Fall koji su ponudili svoj karakterističan mračni rock zvuk, dok je američka grupa Baseball Project isporučila upečatljivu količinu beskompromisnog rock and rolla s efektnim primjesama psihodelije. Na festivalu slijede dva dana s nešto manje razvikanim, ali ništa manje kvalitetnim imenima indie rock i elektronske scene. Prema dojmovima posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske, regije ali i zapadne Europe, prvo izdanje ovog glazbeno-ekološkog festivala u potpunosti je uspjelo.

ŠIBENIK/ZADAR - Požar kod Dazline, u zaleđu Vodica, ugašen je sinoć u 20,10 sati, a izgorjelo je oko 10 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Požar je dojavljen u šibenski Vatrogasni operativni centar (VOC) oko 15 sati. U gašenju su sudjelovali javna vatrogasna postrojba (JVP) Šibenik, Sezonska intervencijska vatrogasna postrojba Vodice te dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Šibenika, Vodica, Pirovca, Tisnog i Zatona s ukupno 40-tak vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila, kao i dva kanadera.

ZADAR - Požar otvorenog prostora kod mjesta Jankulovica, kod Biograda, lokaliziran je sinoć u 19,30 sati. U požaru je izgorjelo oko 10 hektara borove šume i niskog raslinja. Dojavu o požaru JVP Zadar zaprimila je oko 16,30 sati, a u gašenju su sudjelovali pripadnici JVP Biograd, DVD Polača i DVD Pakoštane s ukupno 22 vatrogasca i 11 vatrogasnih vozila. Iz zraka su ga gasila četiri kanadera, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

ZAGREB - Uprava Zagrebačke burze izrekla je i na svojim internet stranicama objavila javne opomene i novčane kazne od po 5.000 kuna uvećane za PDV za desetak društava koja nisu u zakonom propisanom roku dostavila svoje financijske izvještaje. Te je odluke Uprava Zagrebačke burze donijela 9. kolovoza nakon što je zaključno s 7. kolovoza Burza izvršila redoviti postupak provjere ispunjavaju li izdavatelji dionica uvrštenih na uređeno tržište svoju obvezu dostave i objave javnosti financijskih izvještaja, propisanu Zakonom o tržištu kapitala i Pravilima Burze. Javne opomene u novčane kazne izrečene su društvima za koja je utvrđeno da nisu ispunila svoju obvezu odnosno nisu u roku od 30 dana od dana proteka tromjesečja dostavila tromjesečni financijski izvještaj za drugo tromjesečje 2011.. Također je utvrđeno da su tim izdavateljima zbog kršenja Pravila Burze u tekućoj kalendarskoj godini već izricane mjere zaštita tržišta. Prema objavama na internetskim stranicama Zagrebačke burze javne su opomene i novčane kazne izrečene društvima Željezara Split u stečaju, Validus, Tankerska plovidba, Tankerkomerc, Mundus u stečaju, Jadran film, Industrogradnja Grupa, Hoteli Podgora, Helios Faros, Đakovština u stečaju, Adriachem.

ZAGREB - Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su sinoć u 21 sat i 7 minuta slab potres s epicentrom kod Ivanca, oko 20 kilometara jugozapadno od Varaždina. Potres je bio magnitude 2,4 prema Richteru a intenzitet potresa u epicentru bio je III. stupanj Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio u užem epicentralnom području (kod Ivanca) i nije prouzročio nikakve materijalne štete, izvijestila je Seizmološka služba RH.

DUBROVNIK - U Atriju palače Sponza večeras točno u ponoć otvorena je izložba akademskog slikara Igora Rončevića "Slike 2010.-2011.". Ovo nije njegovo prvo predstavljane dubrovačkoj publici, jer je taj likovni umjetnik već imao nekoliko samostalnih izložbi u Dubrovniku, a najveća je bila 2003. godine u Umjetničkoj galeriji. Ovom prigodom Rončavić se predstavio najnovijim ciklusom bogatog i izdašnog kolorizma izvedenog akrilnom bojom na platnu, a slike su nastale tijekom prošle i ove godine. Riječ je o svojevrsnom nenametljivom homageu slikarskom pretku Ivi Dulčiću, s kojim slikar Rončević, osim otočkog dalmatinskog podrijetla, dijeli i pripadajući bliski osjećaj mediteranske zvučne boje te metijerski virtuozitet i anažni autorski pečat, istaknuo je Antun Maračić, autor teksta Kataloga izložbe.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙