FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pod nadzorom požar na području Konjevrata

Autor: spar
ŠIBENIK, 10. kolovoza 2011. (Hina) - Požar otvorenog prostora na predjelu Konjevrata, u Šibensko-kninskoj županiji, je pod nadzorom, a izgorjelo je oko 60 hektara borove šume, izvijestila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U gašenju požara, koji je dojavljen oko 15,40 sati, sudjeluju javna vatrogasna postrojba (JVP) Šibenik, dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Šibenika, Brodarice Krapnja, Zablaća, Drniša i Skradina te Državna intervencijska postrojba Šibenik, s ukupno 53 vatrogasca i 18 vatrogasnih vozila. Zračne snage - 5 kanadera i jedan air traktor su povučene s požarišta. U tijeku je sanacija požarišta.

Večeras oko 17,35 sati lokaliziran je požar otvorenog prostora na predjelu Žaborića, također u Šibensko-kninskoj županiji. U požaru, koji je dojavljen oko 16,50 sati, izgorio je jedan hektar trave, niskog raslinja i hrastove šume. U gašenju su sudjelovali pripadnici JVP Šibenik te DVD-a Šibenika, Zablaća, Grebaštice i Primošten s 24 vatrogasca i 8 vatrogasnih vozila. Iz zraka je požar gasio jedan kanader.

(Hina) xsp/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙