FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka plivačica odustala na pola puta od Kube do Floride

Autor: dvla
MIAMI, 9. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Američka plivačica Diana Nyad (61) bila je prisiljena na pola puta odustati od pokušaja da postane prva osoba koja je preplivala udaljenost od Kube do Floride bez kaveza za zaštitu od morskih pasa, objavio je u utorak CNN.

CNN je javio da je Nyad povratila u moru prije nego su je njezini pratioci izvukli na palubu jednog od brodova koji su se nalazili u njezinoj pratnji. Nyad je izvučena na brod 29 sati pošto je u nedjelju iz Marine Hemingway u zapadnom predgrađu glavnog grada Kube Havane krenula prema Key Westu na Floridi. Očekivalo se da bi ona mogla doplivati do Floride za ukupno oko 60 sati.

"Nisam tužna. Bila je to ispravna odluka", rekla je Nyad, koja je željela postati prvom osobom koja je bez kaveza preplivala rutu dugačku 166 km. Nju su od morskih pasa štitili elektronski signali koje su emitirali posebno opremljeni čamci iz flote koja ju je pratila. Te signale ne podnose morski psi kojih je prepuno more u Floridskom tjesnacu.

Nyad je u dobi od 28 godina 1978. pokušala prijeći taj isti put, ali ju je u tome spriječio snažan vjetar i visoki valovi.

Rutu između Kube i SAD-a isplivala je 1997. tada 22-godišnja Australka Susan Maroney, ali uz pomoć kaveza za zaštitu od morskih pasa.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙