FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugašen požar na Marjanu

Autor: zjur
SPLIT, 8. kolovoza 2011. (Hina) - Ugašen je požar koji je buknuo jutros u 10.09 sati na Marjanu između crkvice Svetog Nikole i Zoološkog vrta, a izgorjelo je oko 3500 tisuća četvronih metara borove šume i nešto trave, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita.

"Svi parametri koje smo zatekli kao što je smjer vjetra i lokalitet gdje je izbila vatra govore mi jasno da je uzrok ovoga požara ljudski faktor. I to ne cigareta jer ona ne može izazvati takav požar već čovjek smišljenom radnjom. Nadam se da će i očevid koji je sada u tijeku, a obavlja ga policija i inspektor zaštite od požara, pokazati da točno tvrdim", kazao je za Hinu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Felicio Parčina.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili nekoliko minuta nakon 10 sati od građanke, koja ih je alarmirala nakon što je ugledala gusti dim na Marjanu. Već za petnaestak minuta 25 profesionalnih gasitelja, 20 sezonskih gasitelja, osam vatrogasnih vozila i dva helikoptera su se našli na Marjanu i lokalizirali požar.

Zapovjednik JVP grada Splita Felicio Parčina zahvalio se zapovjedniku Vatrogasno-operativnog centra Mati Obradoviću iz HRZ koji je u rekordnom roku poslao helikoptere u Split, no, srećom, za njihovom intervencijom na kraju nije bilo potrebe.

Vatrogascima su pomogli i gasitelji iz Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan, a tijekom požara na teren su u pomoć stizali i građani.

"Ne smijemo se ovako neodgovorno ponašati prema jedinim plućima grada već nešto moramo učiniti svi zajedno kako bismo spriječili ovakve događaje", poručio je javnosti zapovjednik Parčina.

(Hina) xzjur yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙