FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 3. kolovoza

Autor: dduk
ZAGREB, 2. kolovoza 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 3. kolovoza.

SPLIT - Predstavnici Odbora hrvatske brodogradnje Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata održat će konferenciju za novinare s temom "Stanje u hrvatskoj brodogradnji" na kojoj će biti prezentirani stavovi sindikata o privatizaciji velikih brodogradilišta i natječaju za gradnju brodova obalne straže. Jedna od tema je i najava mogućeg izlaska članova Sindikata metalaca Hrvatske iz Povjerenstva za praćenje privatizacije brodogradilišta (10,30 sati, Regionalni ured Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata, marmontova 1).

SLAVONSKI BROD - Tvrtke HŽ Cargo, Agit, Optima Grupa, Kepol terminal i Robno transportni centar Brod potpisat će sporazum o strateškom partnerstvu čiji je cilj poticanje i jačanje poduzetničke inicijative i povećanje prijevoza tereta željeznicom. Tvrtke se međusobno poslovno povezuju zbog gospodarskog i strateškog razvoja u prijevozu nafte i naftnih derivata. Nakon potpisivanja sporazuma slijede izjave za medije i obilazak prostora budućeg Cargo centra Slavonski Brod te razgledavanje do sada izgrađenih industrijskih kolosijeka (12,00 sati, Lučka uprava Slavonski Brod, Šetalište braće Radića 19a).

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi srpanj je bio još jedan tipični ljetni mjesec obilježen razmjerno niskim prometima koje nije uspjela pokrenuti ni sezona objave polugodišnjih financijskih rezultata tvrtki, izvijestili su sa Burze. Sveukupni promet u srpnju na Burzi je iznosio 433,1 milijun kuna, što je 3,1 posto manji promet nego u lipnju. Redovni promet dionicama pritom je iznosio 279,3 milijuna kuna i bio je za 19 posto manji nego u prethodnom mjesecu, ali i, kako navode s Burze, gotovo identičan prometu iz srpnja prošle godine. Burzovni indeksi u ovom su srpnju zabilježili pad vrijednosti, i to Crobex od 2,6 posto, završivši mjesec na razini od 2.173,73 boda, dok je Crobex10 smanjena za 3,4 posto, na 1.166,55 bodova. Ipak, s Burze ističu kako su ti indeksi na osjetno višim razinama nego lani, odnosno stoje 17 posto bolje. Listu dionica s najvišim prometima i u srpnju je predvodila dionica HT-a, s prometom od 72,3 milijuna kuna. Druga dionica na listi je ona Zagrebačke banke sa prometom od 19,1 milijun kuna, a na trećem je mjestu dionica AD Plastika s prometom od 15,9 milijuna kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙