FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor uvjerena da će se situacija sa Vatikanom razriješiti

Autor: hspa
OPUZEN, 2. kolovoza 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas kako nije vidjela priopćenje Svete Stolice u vezi sa sporom nastalim nakon zahtjeva talijanskih benediktinaca o povratu nekretnina župe Dajla u porečko-pulskoj biskupiji pa ga ne može komentirati, ali je izrazila uvjerenje da će se situacija razriješiti.

"Mogu samo reći da sam morala kao predsjednica vlade primiti i poslušati biskupa Milovana sa suradnicima i dati mu potporu jer situacija u kojoj se nalaze i on i biskupija je vrlo teška", izjavila je Kosor odgovarajući na pitanja novinara nakon svečane sjednice opuzenskoga Gradskog vijeća.

Također je rekla kako je napisala pismo Svetom Ocu Benediktu i tajniku Bertoneu te da je sigurna da će pomoći u razrješenju te situacije. "Također sam sigurna u dobru suradnju s kardinalom Josipom Bozanićem, kojega cijenim i poštujem, kao i našu dosadašnju suradnju", rekla je.

Na pitanje da komentira izjave SDP-ovih čelnika Željka Jovanovića i Slavka Linića, u kojima su danas oštro kritizirali HDZ-ovu vlast, premijerka Kosor je rekla kako tu dvojicu ne bi komentirala jer je jedini njihov projekt i program koji predstavljaju u ime stranke mržnja i prezir prema tuđem radu i postignućima te neznanje. "Bilo bi bolje i za građane Hrvatske a i za građane Rijeke da se ta dvojica pozabave odgovorima na neka pitanja kao što je s tržnicama u Rijeci i kako je moguće iskorisiti 149 milijuna kuna iz riječkog proračuna nenamjenski", dodala je.

Komentirajući probleme građana s kreditima s valutnom klauzulom u švicarskim francima, predsjednica vlade je istaknula kako su neke mjere već poduzete. "O sljedećim mjerama razgovaramo i, kao što sam rekla, više će se znati tijekom ovoga tjedna", dodala je.

(Hina) xddub yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙