FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 1. kolovoza

Autor: dsta
ZAGREB, 31. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za ponedjeljak, 1. kolovoza.

ZAGREB-Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Domagoj Ivan Milošević održat će briefing za novinare na kojem će biti riječ o šest mjeseci rada Ureda potpredsjednika Vlade RH za investicije (12 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Hrvatski robni izvoz, izražen u kunama, iznosio je u prvih šest mjeseci ove godine 32,5 milijardi kuna, što je 4,5 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dok je uvoz istodobno porastao za 2,7 posto, na 53,6 milijardi kuna, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na kumulativne podatke o robnoj razmjeni s inozemstvom u prvih pet mjeseci bilježi se blago usporavanje koje je, u postocima, izraženije kod uvoza nego kod izvoza. Deficit u hrvatskoj robnoj razmjeni s inozemstvom u prvoj polovici ove godine iznosio je 21,2 milijarde kuna, što je gotovo na razni istog razdoblja prošle godine. Pokrivenost uvoza izvozom poboljšana je sa 58,6 posto u prvom polugodištu prošle na 60,6 posto u istom razdoblju ove godine.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 5.425 kuna, što pokazuje nominalni porast za 0,5 posto i realni porast za 0,2 posto u odnosu na travanj, objavio je Državni zavod za statistiku. Na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj prošle godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za svibanj ove godine nominalno je viša za 2,8 posto, a realno je viša za 0,3 posto. Za razdoblje od siječnja do svibnja prosječna neto plaća iznosila je 5.377 kuna, što je u odnosu na isto razdoblje 2010. godine nominalno više za 2,2 posto, a realno je niže za 0,1 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙