FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rudarska nesreća: Bebićeva sućut ukrajinskom kolegi

Autor: ista
ZAGREB, 29. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je predsjedniku ukrajinskog parlamenta - Verkhovne Rade - Volodymyru Lytvynu telegram sućuti povodom pogibije 16 rudara u eksploziji rudnika na istoku Ukrajine, doznaje se iz priopćenja saborskog Ureda za odnose s javnošću.

"Poštovani gospodine predsjedniče, iskreno me ražalostila vijest o eksploziji u rudniku Istočna Suhodolskaja u regiji Luganska u kojoj su izgubljeni ljudski životi, a za drugima se još traga. Izražavam najiskreniju sućut u ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora, kao i u svoje osobno ime. Vama i obiteljima unesrećenih ovim putem upućujem izraze podrške u prevladavanju ove teške situacije. Primite, gospodine predsjedniče, izraze mojeg osobitog poštovanja", stoji u Bebićevom telegramu sućuti svom ukrajinskom kolegi.

Nesreća se dogodila noću na petak dok je skupina od 28 rudara radila na dubini većoj od 900 metara. Osim poginulih, dva su rudara ozlijeđena, a sudbina deset rudara još je nepoznata.

Ne zna se uzrok eksplozije, no takav tip nesreće najčešće izaziva plin metan.

(Hina) xvk yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙