FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fažana ne potpisuje projekt "Brijuni rivijera"

Autor: dspo
FAŽANA, 28. srpnja 2011.(Hina) - Načelnica općine Fažane Ada Damjanac neće sutra na Brijunima potpisati ugovor o provedbi razvojnog programa "Brijuni rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Sveta Katarina-Monumenti jer je fažansko Općinsko vijeće na večerašnjoj sjednici donijelo odluku o davanju uvjetne suglasnosti na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa "Brijuni rivijera" a nije dalo suglasnost na konačan prijedlog spomenutog ugovora koji su izglasovali gradovi Pula i Vodnjan.

"Općina Fažana jest za projekt 'Brijuni rivijera', ali pod uvjetom da se u ugovor uvrste sve naše primjedbe, što nije učinjeno", rekla je večeras načelnica Damjanac i dodala kako nitko od njih "nema pravo dati svoje nekretnine na 66 godina a da pritom nema uvida što će se s njima raditi".

Za uvjetnu suglasnost na prijedlog spomenutog ugovora glasovalo je pet SDP-ovih vijećnika, vijećnik HSU-a i nositelj Nezavisne liste Mirko Novak. Protiv te odluke bilo je i pet IDS-ovih vijećnika, a suzdržan je bio vijećnik HDZ-a.

Istarski župan Ivan Jakovčić večeras je u izjavi za Hinu izrazio žaljenje zbog takve odluke fažanskog Općinskog vijeća jer time, kako je rekao, "Fažana neće zasad ući u najveći razvojni program" tog dijela Istre.

Ističući kako vjeruje da će se uskoro "stvoriti uvjeti i za to", Jakovčić je potvrdio da će se sutra neovisno o toj odluci potpisati ugovor na Brijunima, ali će se zasad iz projekta izostaviti područje Pinete koje pripada općini Fažani.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙