FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bazenu u Njemačkoj ime po Budu Spenceru

Autor: mtro
BERLIN, 28. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Jedan bazen u njemačkom gradu Gmendu biti će nazvan po glumcu Budu Spenceru, nakon glasovanja putem interneta, objavila je uprava toga grada na jugozapadu Njemačke.

Gmuend je zapravo tražio ime za tunel na državnoj cesti i pokrenuo je online glasovanje. Tada su mladi stanovnici na Facebooku osnovali skupinu kako bi se izborili za to da tunel nosi ime Buda Spencera, danas osamdesetogodišnjaka, koji je još uvijek jako popularan u Njemačkoj.

U potporu tog prijedloga je stiglo 114.542 glasova, gotovo dvaput više od broja stanovnika Gmuenda (59.000) i bitno više od 1.101 glasa za njemačkog generala iz Drugog svjetskog rata, "Pustinjske lisice" Erwina Rommela.

No po njemačkom zakonu, objekti državne infrastrukture, posebice cestovne, trebaju nositi regionalna imena pa je zato gradonačelnik u srijedu navečer predložio da gradski bazen dobije ime po glumcu i ta je odluka potvrđena sa 41 glasom za i samo 7 protiv.

Čini se da je riječ o razboritom kompromisu jer je talijanski glumac Bud Spencer, tada poznat pod pravim imenom Carlo Pedersoli, na tom bazenu pobijedio s talijanskom ekipom u utrci na 100 metara slobodnim stilom tijekom 1950.-ih. U mladosti je bio predstavnik svoje zemlje na Olimpijskim igrama 1952. i 1956. u toj disciplini.

(Hina) xmtro ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙