FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: potpisan ugovor o poduzetničkoj zoni

Autor: sela
ĐAKOVO, 28. srpnja 2011. (Hina) - Predstavnici ministarstva gospodarstva i semeljačke općine poptisali su danas ugovor o financiranju izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni u Semeljcima, kojim ministarstvo općini dodjeljuje 400.000 kuna za izgradnju javne rasvjete i ceste te uvođenje plina u zonu.

Ugovor su u Semeljcima pokraj Đakova potpisali državna tajnica u ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić i načelnik semeljačke općine Grga Lončarević.

U toj poduzetničkoj zoni, osnovanoj 2003. na 4,6 hektara, uz vrlo niske cijene i pogodnosti u plaćanju naknada, posluju četiri poduzetnika, a uskoro će biti otvorena još dva pogona, među kojima i mini-klaonica.

Dosad je u zonu uloženo više od 2,4 milijuna kuna, a povezana je s gospodarskom zonom koja se prostire na 40 hektara i namijenjena je ulagačima čiji pogoni zahtijevaju više prostora od onih u poduzetničkoj, rekao je u prigodi potpisivanja ugovora načelnik Lončarević.

Državna tajnica Tihana Kraljić rekla je kako je uz potporu ministarstva dosad u Hrvatskoj pokrenuto 325 poduzetničkih zona na više od 10.000 hektara zemljišta. «U njima posluje 4200 poduzetnika s više od 42.000 zaposlenika. Većina zona izgrađena je na zemljištu u državnom vlasništvo koje je nakon ustupanja općinama i gradovima stavljeno u funkciju», dodala je, istaknuvši kako vrijednost tog zemljišta nadmašuje milijardu kuna.

Prije potpisivanja ugovora na tribini o poduzetničkim zonama, poduzetništvu i obrtu govorila je državna tajnica Kraljić, a državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josip Kraljičković govorio je o poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu.

(Hina) xsela yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙