FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 27. srpnja

Autor: vmrs
ZAGREB, 26. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 27. srpnja.

SKOPLJE - Makedonski parlament počet će zasjedanje na kojem će se glasovati o izboru nove vlade koju predlaže mandatar Nikola Gruevski. Politička kriza i bojkot parlamenta glavne oporbene stranke te gospodarska stagnacija i vanjskopolitički neuspjesi rezultirali su drugim prijevremenim parlamentarnim izborima u Makedoniji. Na njima je ponovno pobijedila stranka desnog centra VMRO-DPMNE.

JERUZALEM/RAMALAH - Slovenski premijer Borut Pahor nastavlja posjet Izraelu i palestinskim područjima. U Ramalahu će se sastati s predsjednikom palestinske vlade Salamom Fajadom i predsjednikom Mahmudom Abasom. Pahor je u prvom službenom posjetu Izraelu i Palestinskom teritoriju, a radi jačanja političkih veza i gospodarske suradnje. Slovenski premijer Borut Pahor u ponedjeljak se sastao s izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom s kojim je razgovarao o stanju u međunarodnom gospodarstvu i financijama te bliskoistočnom mirovnom procesu.Susreo se i s s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom kojega je zanimao dogovor Slovenije i Hrvatske oko rješavanja graničnog spora arbitražom, a koji je ocijenio "poučnim za zadaću koja ih očekuje u odnosnima s palestinskim susjedima".

PARIZ - Jordanski kralj Abdulah II. posjetit će Francusku gdje će se sastati s predsjednikom Nicholasom Sarkozyjem.

NEW DELHI - Pakistanska ministrica vanjskih poslova Hina Rabbani Khar posjetit će Indiju i ondje se sastati s indijskim ministrom vanjskih poslova S. M. Krishnom. Pakistanska ministrica dolazi na poziv indijskoga, a prije ministarskoga sastanka održat će se u utorak sastanak tajnika u ministarstvima.

Dežurni:

Noć: Vera Radić

Prijepodne: Damir Hainski

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Damir Muštović

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙