FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 26. srpnja

Autor: agrb
ZAGREB, 25. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za utorak, 26. srpnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručit će obitelji Ivana Picelja odlikovanje "Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića". Predviđeno je i Josipovićevo obraćanje nazočnima (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

STRUGA BANSKA - U nazočnosti ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića te njegovih suradnika, najviših dužnosnika MUP-a, obilježit će se 20. obljetnica pogibije desetorice hrvatskih redarstvenika, te početak oružanog otpora srpskom agresoru u selima Pounja. Počast hrvatskim redarstvenicima odat će se paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim redarstvenicima u Strugi Banskoj. Okupljenima će se prigodnim riječima obratiti ministar Tomislav Karamarko, županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel i načelnik PU sisačko-moslavačke Marko Rašić (9,30 sati).

SRB - Članovi Hrvatske stranke prava (HSP) će kod spomenika ustanku u Srbu položiti vijence i zapaliti svijeće u znak sjećanja na žrtve četničkog pokolja koji se tamo dogodio prije sedamdeset godina. HSP time želi upozoriti da se 27. srpnja ne bi smio obilježavati kao Dan ustanka hrvatskog naroda protiv fašizma, već kao Dan sjećanja na žrtve četničkih i komunističkih zločina u Hrvatskoj (12 sati).

DUBROVNIK - Kao prva dramska premijera na 62. dubrovačkim ljetnim igrama izvest će se komedija Vlaha Stullija "Kate Kapuralica", u režiji Darija Harjačeka, u kojoj su opisana dva dana dubrovačke obitelji na rubu egzistencije, njihov brutalni fizički i verbalni odnos. U glavnim ulogama su Jelena Miholjević i Nikša Butijer, a glume još Barbara Prpić, Maro Martinović, Perica Martinović, Srđana Šimunović i drugi (21,30 sati, ispod crkve sv. Marije).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Serđo Obratov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙