FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pomogli starici da prijeđe ulicu i zatim je pokrali

Autor: trub
ZAGREB, 23. srpnja 2011. (Hina) - Dvojica nepoznatih muškaraca jučer su popodne u središu Zagreba okrali 93-godišnju staricu, tako što joj je jedan od njih pomogao da prijeđe ulicu, a zatim joj drugi otuđio više stotina kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija koja traga za lopovima.

U policiji, koja taj događaj kvalificira kao drsku krađu, kažu da je jučer oko 14 sati na Novoj Vesi nepoznati muškarac prišao 93-godišnjakinji te joj ponudio pomoć pri prelazu ulice, što je ona odbila, ali joj je on čvrsto primio ruku i preveo ju na drugu stranu.

Zatim je od nje zatražio da mu kao protuuslugu preda nešto novca, na što je ona i pristala, a u tom joj je trenutku s leđa prišao drugi muškarac te joj ukrao fascikl s uplatnicama i više stotina kuna.

Starica je tek kasnije primijetila da je okradena te je to prijavila policiji, koja traga za dvojicom muškaraca u starosti od 50 do 60 godina, visine oko 160 centimetara, neobrijanog i naboranog lica te zapuštena izgleda.

Zagrebačka policija izvijestila je i da je uhitila 56-godišnjaka koji je jučer pokušao pobjeći policajcu koji ga je zatekao u prometnom prekršaju, a pritom ga umalo i pregazio.

Policajac je jučer oko 8 sati zatekao automobil parkiran u pješačkoj zoni u Draškovićevoj ulici te mu je prišao i od vozača zatražio da mu preda dokumente, što je 56-godišnjak ignorirao te je pokrenuo automobil.

Policajac mu je potom pokucao na prozor, no on se i dalje pravio kako ga ne primjećuje i ponovno "dao gas", na što je policajac stao ispred vozila kako bi spriječio bijeg, a automobil se zaustavio tik pred njim, čak ga je i dodirnuo.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti odveden u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

(Hina) xtr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙