FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 23. do ponedjeljka 25. srpnja

Autor: aspa
ZAGREB, 22. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote 23. srpnja do ponedjeljka 25. srpnja.

Subota. 23. srpnja

-------------------------

PARK ŠUMA GOLUBINJAK - Sastanak i druženje članova izbornih stožera stranaka koalicije SDP, HNS, IDS i HSU u 8. izbornoj jedinici održat će se ciljem osnivanja zajedničkog stožera te koalicije za tu izbornu jedinicu. Nakon sastanka (u 12 sati) bit će konferencija za novinare na kojoj će govoriti predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednica primorsko-goranskog HNS-a Nada Turina Đurić i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

RUDINE - U povodu druge godišnjice nesreće nagibnoga vlaka koja se 24. srpnja 2009. dogodila u Rudinama i u znak sjećanja na poginule u željezničkoj nesreći, ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta sa suradnicima i upravom Hrvatskih željeznica položit će vijenac na mjestu nesreće u Rudinama u 10,30 sati. Okupljanje je predviđeno u 10 sati na željezničko-cestovnom prijelazu Rudine i potom pješice odlazak na mjesto nesreće, gdje fotoreporteri i snimatelji mogu snimiti polaganje vijenca. Ministar Božidar Kalmeta i predsjednik Uprave HŽ-a Zlatko Rogožar dat će izjave za novinare nakon povratka oko 11 sati. Nesreća nagibnoga vlaka kod Rudina bila je najteža nesreća u dvadesetogodišnjoj povijesti Hrvatskih željeznica. U nesreći je poginulo šest, a ozlijeđeno je 55 putnika. Uz ministra Kalmetu na polaganju vijenca bit će predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Kaštela, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i direktori HŽ-ovih tvrtki.

PULA - Svečanost zatvaranja Festivala igranog filma i dodjela Zlatnih Arena za najbolji film, za režiju, scenarij, najbolju glavnu žensku ulogu, za najbolju sporednu žensku ulogu, za najbolju glavnu o sporednu mušku ulogu, za kameru, montažu, glazbu, scenografiju i kostimografiju. Ocjenjivački sud može dodijeliti još tri posebne Zlatne Arene i to: za masku, ton i specijalne efekte u filmu (21,30 sati, Arena).

VODICE - Konferencija za novinare ministra turizma Damira Bajsa s osvrtom na turističku sezonu 2011. i pripremama za iduću sezonu, a konferenciji će prethoditi sastanak predstavnika javnog i privatnog turističkog sektora koji je zatvoren za novinare. Tema sastanka bit će tijek turističke 2011. te mjere za pripremu turističke 2012. godine. Nakon završetka konferencije za novinare, planirana je šetnja do ACI marine Vodice. Uz ministra turizma Bajsa, na sastanku će biti prisutni državni tajnik za turizam Branko Grgić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, te predstavnici Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Udruge hrvatskih putničkih agencija, Kamping udruženja Hrvatske, Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, Udruge nezavisnih putničkih agenata Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore (12 sati, u hotelu Punta, Grgura Ninskog 1, Vodice).

Nedjelja, 24. srpnja

--------------------------

Nema događaja za najaviti

Ponedjeljak, 25. srpnja

-------------------------------

MOTOVUN - Otvaranje Motovun film festivala koji će se od 25 do 29 srpnja održati u Motovunu u 10 sati, a zemlja partner je Irska. Svečano otvorenje je u 21 sat na Glavnom trgu u Motovunu.

SPLIT - Otvaranje izložbe "Jagoda Buić - Retrospektiva" u Galeriji umjetnina. Izložba umjetnice Jagode Buić organizira se od 25. srpnja do 31. kolovoza u Galeriji umjetnina Split. Nakon veoma uspješne prošlogodišnje, održane u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, retrospektivna izložba Jagode Buić uvrštena je i u program kulturne manifestacije Splitsko ljeto (20 sati, Galerija umjetnina, Ulica kralja Tomislava 15).

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙