FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog nevremena šest plovila nasukalo se na Jadranu

Autor: mcur
ZAGREB, 22. srpnja 2011. (Hina) - Zbog nevremena koje je noćas pogodilo sjeverni Jadran, nasukalo se šest plovila, no nitko nije ozlijeđen, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Jedrilica s devet osoba "Bonaventura" kod Nerezina na Lošinju uspjela se sama odsukati oko 1,30 sati.

Tvrtka "Sea help" iz Malog Lošinja noćas oko dva sata odsukala je 14-metarsku motornu jahtu "Noi nove" u blizini Ilovika s dvoje talijanskih državljana.

Nepoznata brodica odsukala je u blizini luke Ilovika jahtu "Denis 2" na kojoj je bilo devet austrijskih državljana.

Ispred ulaza u lučicu na Silbi u 2,45 sati nasukala se 8-metarska brodica s tri hrvatska državljana. Na to mjesto stigao je kapetan Lučke ispostave Silbe Bogdan Lazarin i djelatnik tvrtke "Emergensea". Ljudi su prevezeni, a odsukavanje je odgođeno do jutra.

Jutros oko 5,30 sati nasukala se 16-metarska jahta "Simphony" na otoku Braču. Onamo je upućen djelatnik Lučke ispostave Milne, koji je nakon odsukavanja dopratio jahtu do Sumartina. Jahta u vlasništvu čarter tvrtke "Ultra" s Brača vidljivo je oštećena, a na njoj je kad se nasukala bilo šestero djece i četiri odrasle osobe.

Jahta s devet poljskih državljana nasukala se jutros oko 6,30 sati u plićak na otoku Susku. Nema ozlijeđenih, a odsukavanje je najavljeno za danas oko 12 sati, kada se očekuje plima.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙