FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Šah: Armenija u vodstvu

Autor: vkov
NINGBO, 21. srpnja 2011. (Hina) - Poletna momčad Armenije, koja je na Svjetsko prvenstvo u kineskom Ningbou stigla zahvaljujući pozivnici predsjednika FIDE Kirsana Iljumžinova, na pragu je istinske senzacije.

U 5. kolu je pobjedom nad Kinom s 2,5:1,5 zadržala vodeći položaj ispred Rusije, koja je pet puta osvajala naslov svjetskog prvaka. Susret s Kinom odlučio je Gabrijel Sargissian, koji je na rijetko viđen način svladao Yangyija Yua. Protiv slabog Egipta Rusija je postigla relativno skromnih 3:1 jer Peter Svidler i Nikita Vitjugov nisu uspjeli svladati svoje protivnike. Vitjugov je čak napravio rekord prvenstva sa 158 odigranih poteza, ali je Mohamed Ezat uspio obraniti damsku završnicu s pješakom manje. Pobjedu od 3:1 postigle su i Sjedinjene Države protiv Indije, a Mađarska je neočekivano pregazila Izrael s 3,5:0,5. U izravnoj borbi za visok plasman Ukrajina je pobijedila europskog prvaka Azerbejdžan s 2,5:1,5. Čovjek odluke bio je Aleksandar Mojsejenko, koji je u maratonskoj topovskoj završnici nadvisio Gadira Guseinova.

Rezultati 5. kola:

Egipat - Rusija 1:3, Kina - Armenija 1,5:2,5, Indija - SAD 1:3, Mađarska - Izrael 3,5:0,5 i Azerbejdžan - Ukrajina 1,5:2,5.

Poredak na ljestvici:

Armenija 8 meč-bodova, Rusija i Mađarska po 7, Ukrajina 6, Kina, Azerbejdžan i SAD po 5, Izrael 4, Indija 3 i Egipat bez bodova.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙