FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 22. srpnja

Autor: aspa
ZAGREB, 21. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za petak, 22. srpnja:

ČAZMA - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će svečanoj sjednici Gradskog vijeća Čazme, a predviđeno je i njegovo obraćanje (12 sati, Centar za kulturu, Trg Čazmanskog kaptola 13). Predsjednik Republike nazočit će i otvorenju izložbe Galerija Anton Cetina (13 sati, Centar za kulturu, Trg Čazmanskog kaptola 13).

VINKOVCI - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić nazočit će komemoraciji povodom dvadeset godina od pogibije 12 hrvatskih branitelja u Mirkovcima, prigradskom naselju Vinkovaca (10 sati - novinari i snimatelji trebaju doći do 9,45 sati, kod spomen obilježja, na Privlački put u Mirkovce).

ZAGREB - Formalnom ceremonijom obilježit će se službeni početak IPA 2009 Twinnig Light projekta "Razvoj regionalnog informacijskog sustava za nadzor zaštite prirode". Nazočnima će se obratiti državna tajnica Ministarstva kulture Nina Obuljen i zamjenica voditelja odjela za financije i ugovore Delegacije Europske unije Margarita Migallon Corella. Projekt s proračunom od gotovo oko 242 tisuće eura financira Europska komisija i trajat će do 15. siječnja 2012. Ocjenjuje se da će taj projekt, u okviru procesa pristupanja Europskoj uniji, doprinijeti provedbi prioritetnih aktivnosti vezanih uz pravnu stečevinu u području zaštite okoliša (11 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare o radu i poslovanju Centra za ljudska prava. O stanju ljudskih prava u Hrvatskoj u prošloj godini govorit će v.d. ravnateljica Centra Jagoda Novak i članica Upravnog odbora Centra za ljudska prava Sandra Benčić (11 sati, Centar za ljudska prava, Kralja Držislava 6).

ZAGREB - Početak suđenja okrivljenima za organiziranje elitne prostitucije. Na optuženičkoj klupi su športski fizioterapeut Nebojša Perunović, navodni organizator lanca elitne prostitucije, te 24-godišnja S. S. i godinu dana mlađa M. T. K. koje su se također bavile organiziranjem susrete djevojaka iz svijeta mode i zabave s bogatim klijentima koji su za seksualne usluge plaćali i do 3500 eura (9 sati, Općinski kazneni sud, velika dvorana, Ilica 207)

SVETVINČENAT- Svečano otvaranje 12. Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčenatu. Do 26. srpnja festival će ugostiti mnoge svjetski poznate plesne umjetnike, koreografe, pedagoge i plesače, a ovogodišnje izdanje bazira se na multimedijalnost u plesu i teatru objekta (21 sat).

ZAGREB - U okviru 45. međunarodne smotre folklora održat će se svečana priredba na temu "Folklor i hrvatsko iseljeništvo". Na pozornici na Gradecu nastupit će folklorna društva i skupine, među ostalim, SAD – "Pajdaši", Austrija – "Posavina", Čile – "Hrvatska jeka", Austrija – "Anno '93", SAD – "Croatia", Njemačka – "Adria", Argentina - G.M.Terrazas, BiH/Švicarska – "Sloga", Italija - "Kroatarantata", Austrija – "Kolo-Slavuj", Češka - "Palava", Mađarska – A. Vegh, SAD – J. Grcevich i "Patria", Novi Zeland – "Kralj Tomislav" i ansambl Maora (21 sat, Gradec),

MALI BRIJUN - Kazalište Ulysses premijerno će na tvrđavi Minor na Malom Brijunu izvesti "Cabaret Brechet - zadrživi uspon Artura Uija" u režiji Lenke Udovički (polazak broda iz Fažane u 20,15 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Serđo Obratov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙