FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malavi: U protuvladinim prosvjedima poginulo 12 osoba

Autor: vrad
BLANTYRE, 21. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Najmanje je 12 osoba poginulo u sukobu policije i protuvladinih prosvjednika u velikim gradovima diljem jugoistočne afričke države Malavija, rekao je glasnogovornik tamošnjeg ministarstva zdravstva.

"Po našim informacijama, većina žrtava je umrla od krvarenja. Uzrok smrti utvrdit ćemo nakon obdukcije", rekao je glasnogovornik Henry Chimbali u telefonskom razgovoru iz prijestolnice Lilongwea.

Aktivist za ljudska prava Simeon Mavanza rekao je da je u srijedu, prvog dana prosvjeda, policija pretukla osmero novinara, među kojima su neki zadobili teške ozljede.

Mavanza je upozorio da je režim sve netolerantniji prema svojim protivnicima i da bi se napetost mogla pojačati.

Policija je pak priopćila da je nekoliko osoba privedeno na ispitivanje jer su prosvjednici napadali tvrtke koje pripadaju političkim saveznicima predsjednika Mutarike koji je pozvao na mir.

Sudionici protuvladinih prosvjeda nezadovoljni su stalnom nestašicom goriva i deviznih rezerva, visokom stopom nezaposlenosti i sve težom gospodarskom situacijom.

Velika Britanija, nekadašnja kolonijalna sila u Malaviju, izrazila je zabrinutost zbog gaženja ljudskih prava i načina na koji se upravlja u toj siromašnoj zemlji kojoj je zbog političkih nemira uskratila 550 milijuna dolara pomoći u iduće četiri godine.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙