FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jako jugo na Braču potopilo brodicu, upozorenje nautičarima

Autor: dmak
ZAGREB, 19. srpnja 2011. (Hina) - Jako jugo na otoku Braču danas je oko 14 sati potopilo 14-metarsku brodicu usidrenu u Puntincu, uvali pokraj Sumartina, priopćilo je ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Po izjavi voditelja, brod je potonuo jer se preko krme more ulijevalo u njegovu unutrašnjost. Morski okoliš nije onečišćen.

Vijest o potonuću primila je nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, a na mjesto potonuća došao je kapetan makarske lučke ispostave Joško Kalajžić koji je zapovjedio vlasniku da izvadi potonuli brod iz mora.

Potonula brodica u vlasništvu je tvrtke GART d.o.o. Selca, čiji je vlasnik i voditelj ruski državljanin G. L. (1973.).

Oko 13 sati korčulanska lučka ispostava zaprimila je dojavu o daskašu koji se bori s vjetrom kod Vignja na Pelješcu, a potom i dojavu da ga je nepoznata brodica oteglila na sigurno.

Jedrilicu kod Pule, koja je danas zatražila pomoć, oteglila je do Verude talijanska jedrilica koja je bila u prolazu.

Kako se noćas i sutra na sjevernom, a potom i na ostalom dijelu Jadrana očekuju neverini, nautičari su upozoereni na pojačan oprez i redovito praćenje vremenske prognoze.

Očekuje se jači jugozapadnjak i zapadnjak, a potom i sjeverozapadnjak od 35 do 50 čvorova, stoji u priopćenju iz ministarstva.

Državni centar 112 priopćio je da je oko 14,35 sati primio dojavu o nasukavanju jedrilice od sedam metara na plaži u Kaštel Starom, a kći vlasnika broda zatražila je kontakt sa DVD Gomilica kako bi vatrogasnim brodom odsukali jedrilice i ispumpali vodu.

Također je primio i dojavu o nesreći u Stanićima gdje je skuter udario i probio jahtu u čiju unutrašnjost prodire voda. Dojavitelj je prespojen na Središnjicu za traganje i spašavanje, a na mjesto događaja radi očevida je upućen gliser Pomorske policije, priopćio je DC 112.

(Hina) pp/xdm ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙