FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Županijskog suda negira da je sud dobio medicinsku dokumentaciju o pokojnom Brodarcu

Autor: vsik
OSIJEK, 14. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik osječkoga Županijskog suda Ninoslav Ljubojević izjavio je danas novinarima kako, po njegovim saznanjima, prilikom određivanja pritvora sada pokojnome generalu Đuri Brodarcu nije predana njegova medicinska dokumentacija.

Ljubojević je rekao kako je pregledao spis u kojemu nema dokumentacije o bolesti te kako se obvezatno - ako osumnjičenik ima zdravstvenih problema - to prenosi upravi zatvora.

Po njegovim riječima, sudu nije priložena medicinska dokumentacija, a sudac koji je obišao Brodarca u osječkome zatvoru i s njim razgovarao izjavio je kako mu je Brodarac rekao da nema pritužaba na zatvorski sustav.

Odvjetnik pokojnoga Đure Brodarca Petar Šale i jučer i danas za njegovu je smrt okrivio "one koji su ga zatvorili, a znali su da je bolestan jer je priložena sva medicinska dokumentacija", pri čemu je dodao da se postupak trebao voditi sa slobode.

Nakon Ljubojevićeve izjave da odvjetnici nisu predali medicinsku dokumentaciju, reagirao je odvjetnik Petar Šale, koji je među ostalim izrazio čuđenje što "tako govori predsjednik suda".

"Zanima me kako su mu onda dozvolili da pije toliko različitih tableta, kao i to je li ga je pregledao zatvorski liječnik", rekao je Šale i ustvrdio da je riječ o "laži, neradu i javašluku".

Preliminarni obdukcijski nalaz Đure Brodarca, koji je jučer umro u osječkoj bolnici u koju je primljen 12. srpnja, pošto mu je pozlilo u osječkom zatvoru, gdje je bio zbog sumnje da je počinio ratni zločin u Sisku, upućuje na to da je umro zbog sepse.

Predsjednik osječkoga Županijskog suda Ninoslav Ljubojević izjavio je novinarima da će se točan uzrok smrti znati kada se završe svi nalazi, a to najvjerojatnije neće biti prije kolovoza.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙