FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nepovoljne biometeorološke prilike od 13. - 15. srpnja

Autor: gvla
ZAGREB, 12. srpnja 2011. (Hina) - Biometeorološke prilike bit će u iduća tri dana izrazito nepovoljne, uz visoke temperature zraka, sparinu i visoku koncentraciju korova, osobito u kontinentalnim područjima, ističe se u biometeorološkoj i peludnoj prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za 13. do 15. srpnja.

U srijedu ,13. srpnja vrlo visoke temperature zraka i sparine zahtijevat će adekvatnu zaštitu. Preporuča se prilagoditi dnevne aktivnosti temperaturnim uvjetima, izbjegavati nepotrebne napore, uzimati dovoljno tekućine uz obaveznu zaštitu od UV zračenja. U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracija peluda trava bit će umjerena, a korova visoka. Na području Jadrana koncentracija peluda korova bit će umjerena do visoka.

I u četvrtak, 14. srpnja nastavit će se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika. U unutrašnjosti Hrvatske i na sjevernom Jadranu tegobe će biti nešto slabije izražene nego u istočnim krajevima i na južnom Jadranu. Neophodno je izbjegavati veće napore, a potrebno je uzimati dovoljno tekućine i zaštititi se od UV zračenja. U unutrašnjosti zemlje koncentracija peluda trava bit će umjerena, a korova visoka. Na području Jadrana koncentracija peluda korova biti će umjerena do visoka.

U petak, 15. srpnja biometeorološke prilike će i dalje biti nepovoljne, no uz nešto slabije izražene tegobe, osim na južnom Jadranu. Preporuča se prilagoditi temperaturnim uvjetima, uzimati dovoljno tekućine i zaštititi se od UV zračenja. U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracija peluda trava bit će umjerena, a korova visoka. Na području Jadrana koncentracija peluda korova bit će umjerena do visoka.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Peludnu prognozu izrađuje Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Laboratorij za aerobiologiju u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

(Hina) xpp/xgvla yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙