FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Interkapital objavio ponudu za prodaju 10,64 posto dionica Podravke

Autor: tper
ZAGREB, 11. srpnja 2011. (Hina) - Podravka je danas putem Zagrebačke burze izvijestila da je primila obavijest investicijskog društva Interkapital vrijednosni papiri koje je, ovlašteno od Capita Trust Company iz Londona i OTP Bank iz Budimpešte, objavilo poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 576.880 dionica Podravke, a što čini 10,64 posto dionica koprivničke tvrtke.

Interkapital je ovlašten od strane Capita Trust Company iz Londona i OTP Bank iz Budimpešte za organizaciju i provođenje prodaje u postupku izvansudskog namirenja zalogom osigurane tražbine, za prodaju 576.880 dionica ili 10,64 posto dionica Podravke imatelja FIMA AMI, navodi se u pozivu tog društva.

Svi zaintersirani ponude će podnositi Interkapitalu i to u razdoblju od 18. srpnja u 8,00 sati do 19. srpnja u 15,00 sati.

Prema podacima iz ponude, potencijalni kupci moći će dati ponudu za kupnju najmanje 1.500 dionica, a mogu dati ponudu i za cijeli paket, uz napomenu da li je ponuda po principu "sve ili ništa" ili je kupac suglasan da mu se alocira samo količina dionica u odnosu na koju je njegova ponuda pobjednička.

Po zatvaranju knjige ponuda, kako se navodi, definiraju se kupci, odnosno pobjedničke ponude.

Kao kupci na javnoj dražbi mogu sudjelovati domaće i strane pravne ili fizičke osobe, koje su u skladu sa propisima Republike Hrvatske zastupane po investicijskom društvu koje je registrirani član Zagrebačke burze.

Kupci nemaju pravo uvida u knjigu ponuda, s tim da svaki od zainteresiranih kupaca može na zahtjev dobiti ispis iz knjige ponuda u odnosu na podatke koji se odnose na njegovu ponudu, odnosno više ponuda, navodi se u ponudi koju je s nadnevkom 9. srpnja objavio Interkapital.

Pobjedničke ponude utvrđuju se odmah po zatvaranju knjige ponuda, a osnovni princip alokacije bit će postizanje maksimalne cijene za cijeli paket, tj. svih 576.880 dionica. Pri određivanju pobjedničkih ponuda, prednost će imati ponude s većom cijenom. Kupci izričito pristaju na mogućnost da im bude alocirana manja količina dionica od navedene u njihovoj ponudi, a s obzirom na broj dionica u odnosu na koji njihova ponuda udovoljava kriterijima za pobjedničku ponudu, navodi se uz ostalo u pozivu.

Zbog objave ponude Zagrebačka je burza danas dionice Podravke stavila u segment promatranja.

Dionicama Podravke oko 11,50 sati na Zagrebačkoj se burzi trgovalo po cijeni od 320 kuna, što je pad cijene za 0,6 posto, a do tog je vremena protrgovano 897 dionica dionica koprivničke prehrambene kompanije čime je ostvareno oko 286 tisuća kuna prometa.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙