FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: ipet
ZAGREB, 9. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

OSIJEK - Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac kojega USKOK, po neslužbenim podatcima, tereti za zloporabu položaja i ovlasti, vezanima za malverzacije sa zemljištem u općini Sibinj, kod Slavonskoga Broda, ispitan je danas u osječkome odjelu USKOK-a. General Kruljac i osumnjičenik Zdravko Sočković, čelnik brodsko-posavskog HDZ-a, izvedeni su oko 14 sati, nakon trosatnog ispitivanja, iz osječkog USKOK-a policijskim vozilom i u pratnji policijskih službenika. U prostorije osječkoga USKOK-a dovedena su oko 13,15 sati preostala dvojica okrivljenika, a po neslužbenim podatcima, riječ je o načelniku općine Sibinj Ivici Batiniću te bivšem vijećniku Ivanu Miškoviću. Nakon završenog ispitivanja svih osumnjičenika, očekuje se odluka USKOK-a o podnošenju istražnoga zahtjeva i prijedlogu za određivanje istražnoga zatvora, o čemu bi trebao odlučivati istražni sudac osječkoga Županijskog suda. Kruljčev branitelj, osječki odvjetnik Marko Dumančić izjavio je, po završetku ispitivanja, okupljenim novinarima kako se njegov klijent branio aktivno, iznoseći svoju obranu, te pritom negirao sumnje koje mu se stavljaju na teret.

RUPA - Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak na hrvatsko-slovenskoj granici danas do 14,30 sati u Republiku Hrvatsku ušle su 33.442 osobe, doznaje se iz postaje granične policije u Rupi. U istome razdoblju zemlju je preko Rupe i Pasjaka napustilo 19.779 osoba . Na oba granična prijelaza promet je tijekom cijeloga dana znatno pojačan .

ZAGREB - Hrvatska informatička reprezentacija, u kojoj su bila četvorica učenika osnovnih i srednjih škola do 16 godina, osvojila je na Petoj juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi (JBOI 2011) u Bistriti u Rumunjskoj prvo mjesto po bodovima i medaljama između 11 zemalja, priopćio je Hrvatski savez informatičara. Hrvatski su natjecatelji osvojili četiri medalje - zlatne Dominik Gleich iz zagrebačke XV. gimnazije i Mislav Balunović iz Gimnazije Matija Mesić iz Slavonskog Broda. Srebrnu medalju osvojio je Ivan Lazarić iz puske Osnovne škole Centar a brončanu Mihael Liskij iz zagrebačke Udruge informatičara Božo Težak. Hrvatsku su zastupala četvorica učenika s najboljim rezultatima na 17. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi. Njihovi voditelji bili su Aron Bohr i Adrian Satja Kurdija.

SPLIT - Požar otvorenoga prostora koji je buknuo iznad Kaštel Lukšića prema Kozjaku lokaliziran je u 12,15 sati, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Dojava o požaru primljena je u 9,25 sati, a opožareno je oko pola hektara borovine, trave i makije na nepristupačnome terenu. U gašenju je sudjelovalo 28 vatrogasaca s osam vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društva (DVD) Mladost, Kaštela i Gomilica, a pomoć iz zraka pružala su im dva zračna traktora

CRIKVENICA - Trideset radnika Hotela Marina u Selcu na Crikveničkoj rivijeri, koji je pun gostiju, nastavljaju štrajkati. Vlasnik hotela i graditeljske tvrtke Izgradnja d.o.o. iz Ogulina Ivan Klokočki smatra da je u nemilosti Porezne uprave u Karlovcu, a radnici hotela u Selcu da su taoci vlasnika i poslodavca koji može nekažnjeno kažnjavati i radnike hotela i hotelske goste. Osoblje Hotela Marina, koje štrajka treći dan, čekat će do sredine idućega tjedna da im se isplate dvije i pol od šest neispaćenih plaća jer su u ovoj kalendarskoj godini dobili samo polovicu plaće za mjesec siječanj. Radnici u štrajku najavili su da će posve ukinuti neke usluge i servise gostima kojih je oko stotinu u hotelu.

(Hina) xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙