FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS poziva zastupnike da podrže obeštećenje radnika Salonita

Autor: dmar
ZAGREB, 8. srpnja 2011. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) pozvala je danas zastupnike u Hrvatskom saboru da podrže prijedlog Zakona o obeštećenju radnika trgovačkog društva Salonit d.d. u stečaju.

Pozivamo vas da se pri odlučivanju o tom prijedlogu suzdržite dnevnopolitičkih prepucavanja, kakva smo nažalost mogli čuti prošlih dana, te pokažete razumijevanje i spremnost za zaštitu temeljnih vrijednosti civiliziranih društava i podržite donošenje zakona kojim će država konačno ispuniti obećanje dano radnicima lišenih zdravlja, egzistencije i perspektive, kaže se u pismu HUS-a klubovima saborskih zastupnika.

Paketom zakona o toj problematici prethodno je regulirano pitanje obeštećenja radnika zbog gubitka zdravlja dugogodišnjim izlaganjem otrovnom abzestu, a ovim zakonom bit će regulirana odšteta radnika koji su zbog zabrane rada s azbestom preko noći ostali bez radnog mjesta te su na taj način uskraćeni u ostvarivanju Ustavom zajamčenog prava na rad, ističe HUS.

Dovođenje tog zakonskog prijedloga u vezu s predizbornim kampanjom upućuje na pomanjkanje elementarnog smisla za pravdu i socijalnu odgovornost i istinski vrijeđa sve one koji su nakon gubitka zdravlja i radnog mjesta godinama bili primorani svoja prava tražiti i zagovarati na najrazličitijim mjestima i na najrazličitije načine susrećući se sa svim administrativnim problemima svojstvenim takvim situacijama, kaže se u pismu.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙