FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP U-17: Meksiko i Urugvaj za naslov

Autor: rsal
MEXICO CITY, 8. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Mladi nogometaši Meksika i Urugvaja igrat će u finalu Svjetskoga prvenstva igrača do 17 godina koje se održava u Meksiku.

Domaćini su u sjajnoj utakmici polufinala svladali Njemačku s 3:2, dok je Urugvaj iznenadio favorite Brazilce s 3:0.

Meksikanci su na pragu ponavljanja 2005. kada su se okitili naslovom svjetskog prvaka, a u Torejonu su slavili s 3:2 protiv Nijemaca pogocima Gomeza (3, 90) i Espericueta (76), dok su strijelci za Njemačku bili Yesil (10) i Can (60). Junak dvoboja bio je Gomez koji je svoj prvi zgoditak postigao već u 3. minuti, a potom u 90., kada se očekivalo da će utakmica otići u produžetak, zabio i pobjednički pogodak.

Urugvajci će po prvi puta igrati u finalu SP U-17, a to su zaslužili pobjedom nad trostrukim prvacima Brazilcima od čak 3:0. Brazilci su imali čak 72 posto posjeda lopte, ali su Urugvajci protunapadima došli do tri zgoditka preko Alvareza (20-pen), San Martina (72) i Mendeza (90+5).

U dosadašnjim izdanjima SP U-17 Brazilci i Nigerijci imaju po tri naslova, Ganci dva, a po jednom su prvaci bili mladi nogometaši Meksika, Saudijske Arabije, Švicarske, Francuske i SSSR-a.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙