FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chavez zadržao sve članove vlade

Autor: ztre
CARACAS, 8. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez podržao je u četvrtak sve svoje ministre, odbacivši glasine o rekonstrukciji vlade i poručivši da unatoč operaciji raka i dalje ima sve pod kontrolom.

Predsjedajući prvim sastankom vlade od povratka iz Havane, koji je prenosila televizija, 56-godišnji Chavez, vidno blijed ali i dobro raspoložen, zbijao je šale i raspravljao o prijedlozima građevinskih projekata i plaćama za liječnike.

"Nikada u životu nisam bio toliko odlučan dobiti bitku. Nikada. I dobit ćemo je", rekao je, govoreći o svojim operacijama na Kubi koje su dovele u pitanje njegovu kandidaturu za novi mandat iduće godine.

"Bilo je toliko glasina o mojem zdravlju... da sam se vratio s Kube samo zato jer je umalo izveden državni udar, zbog podjela u vojsci, u vladi. Pa, samo sjednite i čekajte, gospodo iz oporbe, nedomoljubni urotnici", rekao je.

Mjesni mediji nagađali su da bi Chavez ovaj tjedan mogao rekonstruirati vladu i možda imenovati novog potpredsjednika, a analitičari su počeli tražiti njegova mogućeg nasljednika u slučaju da odluči da se ne kandidira na izborima 2012.

No, karizmatični i autoritarni socijalistički čelnik umjesto toga je poručio da će zadržati sve svoje ministre, zahvalio im na radu tijekom svojeg izbivanja iz zemlje te istaknuo da neće biti promjena ni u vojnom vrhu.

(Hina) xzt ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙