FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN: odluke Vijeća

Autor: tper
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Vijeće Agencije za zaštitu tržišnog ocijenilo je kako su prijedlozi odluka o određivanju operatora sa značajnom tržišnom snagom te regulatornih obveza takvih operatera na tržištu sukladni odredbama Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja, priopćeno je danas sa jučerašnje sjednice Vijeća.

Vijeće je dalo mišljenje na prijedlog odluka o određivanju operatora sa značajnom tržišnom snagom te regulatornih obveza takvih operatera na tržištu na zahtjev Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije.

Riječ je o tržištu javno dostupne telefonske usluge u mjesnom i/ili međumjesnom prometu, koji se pruža na fiksnoj lokaciji za privatne odnosno za poslovne korisnike.

Vijeće je ocijenilo kako su prijedlozi odluka sukladni odredbama Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja, posebno stoga što je HAKOM prihvatio sugestiju da se poduzetnici HT i Iskon u tim odlukama smatraju jednim gospodarskim subjektom odnosno operatorima sa značajnom tržišnom snagom.

Na potrebu zakonskog uređenja pojma povezanih poduzetnika u slučaju operatera sa značajnom tržišnom snagom, Vijeće AZTN-a je upozorilo i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u svom mišljenju na Nacrt prijedloga Zakona o elektroničkim komunikacijama.

Vijeće smatra da je potrebno detaljno propisati kada se poduzetnici smatraju jednim gospodarskim subjektom. Također, s obzirom na to da promotivne akcije nisu uređene važećim Zakonom o elektroničkim komunikacijama, Vijeće je predložilo da se, uz poštivanje načela tržišnog natjecanja, u Zakon unesu odredbe, koje će, osobito za operatore sa značajnom tržišnom snagom, urediti uvjete provođenja promotivnih akcija.

(Hina) xpp/tp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙