FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi album Jaggerove supergrupe izlazi 20. rujna

Autor: nles
ZAGREB/LOS ANGELES, 6. srpnja 2011. (Hina) - Super Heavy, nova grupa Micka Jaggera, izdat će svoj prvi album 20. rujna, objavio je časopis Paste.

Osim frontmena slavnih Rolling Stonesa, supergrupu čine soul pjevačica Joss Stone, bivša zvijezda Eurythmicsa Dave Stewart, najmlađi sin Boba Marleyja reggae glazbenik Damien Marley i kompozitor A.R. Rahman, poznat kao autor glazbe za film Slumdog Millionare.

Prvi singl s albuma bit će pjesma "Miracle Worker" za koju je snimljen i video.

Album, koji čine pjesme u stilu heavy rocka, reggaea, popa, balada, world glazbe, nastajao je u raznim studijima diljem svijeta, uključujući Francusku, Cipar, Miami i Indiju. U desetak dana snimljeno je 29 pjesama i 35 sati glazbe.

Jagger je za časopis The Hollywood Reporter rekao kako je grupa prije ulaska u studio imala tek jednostavne ideje, male dijelove riječi pjesama i nešto gitarskih rifova.

"To inače nije moj način rada", rekao je Jagger. "Uvijek želiš ostaviti mjesta za improvizaciju, ali kada ulaziš u studio trebaš imati nešto, neke pjesme. Međutim, sve se razvijalo vrlo brzo. Puno smo svirali i improvizirali, ali pjesme su usklađene i aranžirane. Napisali smo ih za čas", kazao je.

Super Heavy, grupa čije je ime inspirirano boksačem Muhammadom Alijem, nastala je nakon Jaggerovih i Stewartovih razmišljanja kako bi zvučao bend s glazbenicima koji imaju potpuno različit background. Njih dvojica su i producirala album, a već su zajedno radili 2004. na glazbi za film Alfie.

(Hina) xln ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙