FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 6. srpnja.

Autor: tmar
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu 6. srpnja.

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović primit će izaslanstvo Sindikata visokog obrazovanja i znanosti ''Akademska solidarnost'' (16,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Nastavak 23. sjednice Hrvatskog sabora. Zasjedanje se nastavlja raspravom o prijedlogu Odbora za Ustav da se, donošenjem Ustavnog zakona o izmjenama i dopunama Ustava RH, prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji ubuduće reguliraju ustavnim zakonom, odnosno uzdignu na razinu Ustava. Prijedlog Odbora ima samo tri članka, kojima se propisuje da se prava hrvatskih branitelja uređuju ustavnim zakonom koji se donosi po postupku za donošenje organskih zakona, dakle dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika, te da na snagu stupa danom proglašenja. Prijedlog odluke o pristupanju promjeni Ustava podnijela je Vlada RH 21. travnja ove godine. U Vladi RH potrebnim ocjenjuju da se zaštita prava hrvatskih branitelja, u skladu s njihovom povijesnom ulogom u stvaranju i obrani Hrvatske, uredi ustavnim zakonom kao organskim zakonom najvišeg ranga. (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Ustavni sud razmatrat će na sjednici prijedloge za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju, Zakona o reviziji i Zakona o zaštiti od požara s prijedlogom za odgodu (10 sati, Varšavska 3).

ZAGREB - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić uručit će ugovore za mjere potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja (13,45 sati, Trg hrvatskih velikana 6).

VOJNIĆ - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić susrest će se s udrugama naseljenika i predati darovnice za 12 obitelji koje su zadnjom izmjenom Zakona o područjima posebne državne skrbi ostvarile pravo na darovanje kuća i stanova u državnom vlasništvu (12 sati, Dom kulture, Andrije Hebranga 2).

ZAGREB - U organizaciji sindikata "Akademska solidarnost" započet će štrajk akademskih radnika na Filozofskom fakultetu (8 sati), koji bi se idućih dana, prema najavama organizatora, trebao proširiti na druge visokoškolske i znanstvene ustanove u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci i Puli. Čelnici sindikata organizirat će nakon početka štrajka konferenciju za novinare (10 sati, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Rektor zagrebačkog Sveučilišta prof. Aleksa Bjeliš održat će konferenciju za novinare o 15. redovitoj sjednici Senata Sveučilišta. Bit će govora o odluci Senata o upisnim kvotama na prvoj godini diplomskih studija u akademskoj godini 2011/2012. te ostalim aktualnim temama (10,30 sati, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) očitovat će se na konferenciji za novinare o Izjavi Komisije HBK Iustitia et pax o netrpeljivosti prema katolicima u Hrvatskoj (10 sati, Domagojeva 16).

PULA - Talijanska unija priređuje konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti susret talijanskog i hrvatskog predsjednika Giorgia Napolitana i Ive Josipovića s pripadnicima Talijanske nacionalne zajednice u povodu 150. obljetnice talijanskog ujedinjenja, dvadesete obljetnice rođenja Hrvatske i Slovenije i 20. obljetnice osnivanja Talijanske unije (11,30 sati, Zajednica Talijana u Puli).

OSIJEK - Pokret "Stop progonu hrvatskih branitelja" organizira prosvjedni skup ispred zgrade osječkog zatvora (17 sati) u povodu zatvaranja Đure Brodarca, Vladimira Milinkovića i Drage Bošnjaka.

ZAGREB - Organizatori 26. zagrebačkog histrionskog ljeta priređuju konferenciju za novinare u povodu početka manifestacije (11 sati, Histrionski dom, Ilica 90).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Irena Petričević

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙