FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cameron najavio "malo" povlačenje iz Afganistana

Autor: dmus
CAMP BASTION, 4. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Afganistanska vojska i policija dovoljno su se poboljšale da se neki britanski vojnici mogu vratiti kući, ali to će povlačenje biti jako malo i neće utjecati na osnovnu misiju iduće godine, rekao je u ponedjeljak britanski premijer David Cameron.

"Ovaj vojni pohod ulazi u novu fazu. Afganistanska vojska i policija imaju sve više samopouzdanja i sposobnosti za izvođenje većeg broja samostalnih operacija", rekao je Cameron u vojnoj bazi Camp Bastion u provinciji Helmand, kamo je došao nakon što je otkazan njegov posjet gradiću Laškar Gau.

"Uskoro će doći do prijenosa ovlasti, među ostalim i u samom Laškar Gau, a to će omogućiti da se neki britanski vojnici vrate kući, iako govorimo o malim brojevima", naglasio je premijer koji je u Helmandu, jednom od najopasnijih područja u Afganistanu, osvanuo nenajavljeno.

Cameron bi u srijedu u britanskom parlamentu trebao izložiti plan povlačenja vojnika, a britanski tisak nagađa da će najaviti povlačenje 500 do 800 vojnika do 2013.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙