FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za nedjelju, 3. srpnja

Autor: fah
ZAGREB, 2. srpnja 2011. (Hina) -

ZAGREB, 3. srpnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za nedjelju, 3. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama:

LJUBLJANA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović zajedno će sa slovenskim predsjednikom Danilom Tuerkom biti nazočan na koncertu "Simfonija tisuće" Gustava Mahlera u izvedbi zagrebačke i slovenske filharmonije.

ZAGREB - Hrvatske željeznice i Končar elektroindustrija pripređuju promotivnu vožnju prototipa elektromotornog vlaka za regionalni prijevoz, na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Dugo Selo i nazad. Niskopodni elektromotorni vlak za regionalni promet proizveli su Končar i TŽV Gredelj u suradnji s brojnim domaćim dobavljačima. Dugačak je 75 metara, ima 212 sjedećih i 220 stajaćih mjesta, a može postići maksimalnu brzinu od 160 kilometara na sat. Ima osam vrata za brzu izmjenu putnika, a putnički je prostor u potpunosti klimatiziran i pokriven video-nadzorom. Cijena vlaka nešto je manja od pet milijuna eura. Vlak kao sustav i svi njegovi glavni dijelovi razvijeni su u Končaru koji je podnio cjelokupni trošak razvoja. Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sudjelovat će na svečanosti. (10 sati, Glavni kolodvor, prvi peron).

ŠIBENIK - Izvještajno-tematska konvencija šibenskoga SDP-a na kojoj će sudjelovati i predsjednik SDP-a Zoran Milanović (11 sati, Park šuma "Šubićevac").

KARLOVAC - Međunarodni festival folklora (MFF) održat će se u Karlovcu po 14. put, te će od 3. do 9. srpnja u više gradova Karlovačke županije i Topuskom svoje folklorno blago predstaviti folklorne grupe iz Turske, Makedonije, Slovačke, Čilea, Rusije, Vijetnama i Latvije te karlovački Folklorni ansambl "Matija Gubec" (mimohod karlovačkim ulicama u 20 sati, otvorenje i koncert ŠRC Šanac, 20,30 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙