FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albert i Charlene sklopili građanski brak

Autor: mhaj
MONACO , 1. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Princ Albert II. od Monaka u petak je na 20-minutnoj civilnoj ceremoniji u kneževskoj palači u Monacu sklopio građanski brak s bivšom južnoafričkom plivačicom Charlene Wittstock, koja udajom za njega postaje Charlene od Monaka.

Mladenci su se nakratko pojavili na prozoru palače, mahnuvši okupljenima. Predsjednik državnog nacionalnog vijeća Philippe Narmino, koji je vjenčao par izrazio je radost što mu je pripla čast da obavi ceremoniju građanskog vjenčanja. Spominjući vrline mladenke i mladoženje, posebno se obratio Charlene riječima: "Udajom za princa, Vi se udajete i za državu. Svojim mladim godinama donosite nam svježinu, ali i bogatstvo svoje kulture, što je dragocjeno."

Sutra će par sklopiti crkveni brak, a trodnevnim svečanostima dugoočekivanog vjenčanja prisustvovat će oko 3500 gostiju. Crkveni obred bit će upriličen u tamošnjoj katedrali. Na listi gostiju nalaze se pripadnici kraljevskih obitelji i šefovi država, od francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja do španjolskog prestolonasljednika Felipea, pa sve do dizajnera Karla Lagerfelda i manekenke Naomi Campbell.

Charlene Wittstock (33) rođena je u Zimbabveu i preselila se u Južnu Afriku sa svojom obitelji kad joj je bilo 12 godina. Predstavljala je svoju zemlju na plivačkim natjecanjima na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine. Knez Albert II., (53) sin kneza Rainiera III. i američke glumice Grace Kelly, i sam sportaš koji se natjecao na zimskim Olimpijskim igrama, svoju vezu s Wittstock objavio je na ZOI-ju u Torinu 2006. godine.

Kneževina Monako, druga najmanja zemlja na svijetu nakon Vatikana, glamurozno vjenčanje nije vidjela od 1956. kada su se vjenčali Albertovi roditelji. Za uvertiru je poslužio koncert The Eaglesa pred 15 tisuća ljudi u četvrtak navečer na stadionu Louisa II. u Monacu.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙