FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kamatari ga prisilili da im proda stan za 15.000 eura

Autor: sobr
ZAGREB, 30. lipnja 2011. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca osumnjičenih da su gotovo godinu dana kamatarili 35-godišnjaka kojeg su prisili na potpisivanje ugovora o prodaji stana kako bi namirio navodni dug.

Žrtva je 38-godišnjem osumnjičeniku bila dužna 170 tisuća kuna i do sredine prošle godine vratila je 100 tisuća kuna, a potom je mjesečno plaćala kamatu od tisuću eura. U ožujku ove godine 35-godišnjak više nije mogao plaćati pa je utjerivač došao s drugoosumnjičenim 34-godišnjakom i žrtvi rekao da mu je dužna još 15 tisuća eura te da je taj dug preuzeo drugoosumnjičeni.

Prijeteći mu ozljeđivanjem i smrću prisilio je 35-godišnjaka da potpiše ugovor o prodaji svog stana drugoosumnjičenom za samo 15 tisuća eura te da mu je taj iznos i isplaćen. U strahu za život muškarac je u pratnji dvojice kamatara ugovor ovjerio kod javnog bilježnika.

No, cijeli slučaj je na kraju prijavio policiji koja je uhitila utjerivače i u stanu prvoosumnjičenog pronašla tri ilegalna pištolja te primjerke ugovora o prodaji stana.

Obojica osumnjičenih privedena su u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog protupravne naplate, a 38-godišnjak i zbog nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙