FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska će dati dodatnu potporu mostarskom sveučilištu

Autor: zkre
MOSTAR, 29. lipnja 2011. (Hina) - Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i predsjednica Rektorskoga zbora Republike Hrvatske Gordana Kralik posjetili su u utorak Sveučilište u Mostaru i najavili dodatnu potporu ovoj jedinoj visokoškolskoj ustanovi u BiH na kojoj se nastava odvija na hrvatskom jeziku, priopćili su iz sveučilišta u Mostaru, a prenose u srijedu mostarski mediji.

Ministar Fuchs je obećao kako će hrvatska sveučilišta, ali i hrvatska vlada pružati logističku potporu mostarskom sveučilištu u uspostavljanju novih studija te da će ubuduće intenzivirati partnerski odnos. Hrvatski ministar je istaknuo kako se mostarsko sveučilište vrlo uspješno razvilo posebno pohvalivši vodstvo ove visokoškolske ustanove zbog izobrazbe novog nastavnog kadra.

Predsjednica Rektorskog zbora RH najavila je i nove zajedničke projekte mostarskog sveučilišta s visokoškolskim ustanovama u RH.

"Hrvatska sveučilišta, odnosno pojedine institucije koje već sada imaju suradnju s fakultetima u Mostaru napravit će dodatni korak i uključiti mlade ljude u zajedničke projekte kao što su znanstveno-istraživački radovi", dodala je predsjednica Rektorskoga zbora Gordana Kralik.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Vlado Majstorović je poručio izaslanstvu iz RH da će se ovo sveučilište pridružiti europskom visokom obrazovanju unatoč činjenici što se BiH nalazi daleko od europskih integracija.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙